Wie ben ik

De passie van beeld en fotografie heb ik overgeërfd van mijn ouders. Reeds als jong kind zag ik mijn vader gepassioneerd bezig met fotograferen, ontwikkelen en kritisch beoordelen van zijn materiaal. De invalshoek van licht, en hoe je je positie in de ruimte kan aanpassen om de reflectie van licht op een andere manier op te vangen werd me reeds vroeg bijgebracht.

Ik kan me perfect herinneren dat ik als jong kind en zelfs nog als jonge tiener uren en dagen spendeerde aan de zijde van mijn vader en hoe hij aan de hand van schetsen en voorbeelden licht beschreef en wat je er kon mee doen. Als ik m’n ogen sluit kan ik me het magische gevoel van de doka kamer nog herinneren en tot in elke vezel van m’n lichaam voelen...Met pincet in de hand, het wonder gadeslaand hoe een gewoon wit rechthoekig papiertje werd omgetoverd tot een vereeuwigd beeld.

Al m’n vrije tijd zat ik als kind dingen te bekijken, hoe ze zich verhielden in de ruimte. Wat ik zag probeerde ik op papier te zetten, punt voor punt, lijn voor lijn, tot ik een geheel had getekend. Mijn moeder aan m’n zijde, me de knepen van het vak bijbrengend hoe ik iets op een grafische manier kon vastleggen. De schilderijen aan de muur in het huis van m’n ouders, van de hand van m’n moeder, zijn stille getuige van haar jarenlange passie.

Hoe ouder ik werd, hoe meer foto’s een plaats kregen in m’n leven. Na jaren van intensief fotograferen besloot ik er m’n beroep van te maken. Vandaag de dag werk ik full-time als fotografe. Ik hou me bezig met alle mogelijke facetten binnen de fotografie zoals je kan zien in m’n portfolio.

Van mijn droom werkelijkheid maken, dat was mijn doel. Ik hou met hart en ziel van het fotograferen. Hetgene wat iemand uniek maakt of een mooi beeld vastleggen, en zo te kunnen blijven koesteren...magisch.

Mijn tweede grote liefde is kinderen. Daarom richtte ik mijn studies op kinderverzorging en kleuterleiding. Kinderen zijn voor mij een passie, een dagelijkse uitdaging en leren jezelf beter kennen. Zeker nu ik zelf mama ben spelen kinderen een nog grotere rol in m’n leven. M’n werk bestaat dan ook voor een groot deel uit het fotograferen van kinderen, hun spontaniteit en diepte van hun persoonlijkheid naar boven brengend.

Ik bedankt jullie voor de interesse in m’n werk en hoop jullie ooit te mogen verwelkomen...

Virginie Suys
2010 COPYYRIGHT BY Fotografie Suys. all rights reserved | webdesign by vco allround multimedia solutions & digital studio